بازارهای مالی و بهویژه بورس در دوره انتخابات، بیشترین تاثیرپذیری را از تحولات سیاسی دارند و این موضوع در کنار سایر عوامل سبب افت شاخص میشود.
با این حال برای تحلیل بازار سرمایه، مثل همیشه باید آیتمهای موثر بر ادامه روند بازار از حیث بنیادی و تکنیکال بررسی شود تا بتوان به یک چشم انداز نسبتا روشن دست یافت. طی دو ماه گذشته عواملی همچون شائبه تغییر نرخ سود بانکی، نتایج انتخابات آمریکا و تاثیرگذاری آن بر روی نرخ دلار باعث شکل گیری انتظارات جدید در سهامداران شد و این موضوع سبب خروج پول حقیقیها از بازار سرمایه برخلاف ماه های اول سال ۱۳۹۹ شد. با این حال عوامل بنیادی در سودآوری شرکت ها، چشم انداز مثبت کامودیتیها و منتفی شدن افزایش نرخ سود بانک ها سبب جذابیت بازار سرمایه شده است.
در حال حاضر، انتخابات ایالات متحده موضوعی است که همچنان روند بازار سرمایه را با تردید روبه رو کرده است که البته در میان مدت تفاوت محسوسی را در برابری ریال و دلار ایجاد نخواهد کرد. اگر هرکدام از نامزدها انتخاب شوند اثر انتخاب آنها بر قیمت ارز موقتی است و در واقع تعیین کننده قیمت ارز، وضعیت بودجه کشور و تراز تجاری خواهد بود و به نظر می رسد از این ناحیه هم بازار با ریسکی خاصی مواجه نباشد.
بنابراین می توان گفت بازار از لحاظ فاندامنتالی در وضع مناسبی قراردارد که نشانههایی از آن را در گزارشهای شش ماهه شرکت ها می توان دید. همچنین انتظار می رود بعد از رفع ابهامات سیاسی و نگرانیهایی مانند انتخابات ایالات متحده نقدینگی که از بازار خارج شده دوباره وارد بازار سرمایه شود. همچنین با توجه به اصلاح خوبی که در بازار رخ داده است، به نظر میرسد طی روزهای پیشرو روند متعادلی به بازار سهام بازگشته و رفته رفته روند صعودی شاخص و قیمتها با تعادل بیشتری آغاز شود. البته نباید فراموش کرد که عکس العمل مقطعی بازار خیلی قابل پیش بینی نیست و آنچه که امروز برای سرمایه گذاران حائز اهمیت بوده انتخاب سهمهایی با بنیان خوب و سودآور در قیمتهای جذاب کنونی است.
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به کانون نهادهای سرمایه گذاری ایران می باشد.